facebook

 

Na het zetten van een tatoeage komt er in veel gevallen een moment van spijt. Een levensstijl of de smaak verandert en dan is zo ’n tatoeage ineens ongepast. Dit geldt tevens voor permanente make-up. Mogelijk voldoet dit op een dag niet meer aan uw verwachtingen en is dit een enorm storende factor bij het kijken in de spiegel. Voor deze gevallen is de laserbehandeling voor het verwijderen van tatoeages ideaal. Uw tatoeage of permanente make-up vervaagt na elke laserbehandeling. Het is tevens mogelijk een tatoeage lichter te maken zodat er een andere tatoeage overheen gezet kan worden in een kleur of model zoals u dat wenst.

Tatoeages Verwijderen of oplichten van een Tattoo om te Coveren .

Voor het verwijderen van tatoeages  of het oplichten hiervan werken wij met de Q-Switched Nd Yag-laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Tijdens een laserbehandeling worden de pigmentdeeltjes van de tatoeage vergruisd in minuscule deeltjes. Q-Switched betekent dat de laser heel snel pulseert waardoor de energie optimaal afgegeven wordt aan de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Op deze wijze kunnen wij tevens fout gezette permanente make-up en pigmentvlekken verwijderen.

Hoe werkt de Q-Switched Nd Yaglaser?
Een Yag laser is een apparaat dat voor verwijdering van tatoeages een zeer smalle laserlichtbundel uitzendt met een specifieke golflengte van 1064 nanometer. Licht van deze golflengte reageert alleen op de kleuren van uw tatoeage en niet op uw gewone huidskleur. Dit laserlicht wordt met precisie op de tatoeage gericht en met ultrakorte pulsen van 1-3 nanoseconden wordt het licht de huid ingestuurd. Op het moment dat het laserlicht de kleuren tegenkomt zal deze zijndoel, de inkt, sterk verhitten, maar zo kort dat alleen het doel verhit wordt en niet de omliggende huid. De laserpulsen verpulveren op veilige wijze het pigment van de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Een groot deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling, een deel wordt afgestoten tijdens het helingsproces en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem en verlaat zo het lichaam.

De behandeling
De behandeling duurt kort, uiteraard afhankelijk van de grootte van de tatoeage. Na het reinigen van uw huid en het beschermen van de ogen d.m.v. een laserbril worden met de laser pulsen op de tatoeage gegeven. Direct na deze pulsen is er op de huid een witte waas te zien, dit heet ‘laserfrost’. Deze verdwijnt enkele minuten na de behandeling.

Hoe gevoelig is de laserbehandeling?
De behandeling is niet pijnloos, maar is zonder verdoving voor iedereen redelijk te verdragen. Men vergelijkt de behandeling vaak met het aanbrengen van een tatoeage of met het schieten van een elastiekje tegen de huid.
 
Na 4 tot 6 weken komt u terug voor de volgende behandeling .

Na de behandeling
Direct na de behandeling zult u het gevoel hebben van een zon gebrande huid gedurende 24-48 uur, de huid zal rood en geïrriteerd zijn en zelfs korstjes of blaartjes kunnen ontstaan. U krijgt van ons een formulier mee ivm de nazorg en een crème die u 2 uur na de behandeling erop kunt smeren . Er zal jeuk optreden en de huid kan gaan vervellen. Dit alles gaat na enkele dagen over en de huid zal zonder problemen herstellen. Na 10-20 dagen zal de huid er weer normaal uitzien, waarbij ook het resultaat van de behandeling zichtbaar wordt. U mag nooit krabben of peuteren aan de behandelde tatoeage. Na de behandeling mag u 4 weken niet in de zon-sauna-zwemmen  of onder de zonnebank. Dit geld voor de hele behandelperiode.